El sorgiment de la societat civil noviolenta a la regió Euromediterrània
L’acció té com a objectiu capacitar líders juvenils, grups i organitzacions de la societat civil per tal de participar de manera efectiva en les transicions polítiques cap a societats democràtiques, on el diàleg, el respecte a la diversitat i el respecte als drets humans siguin els pilars bàsics.
L’Open Dialogue Space a Tunísia va ser el punt de partida del projecte d’un any que inclou programes de formació innovadors al Líban, Egipte, Palestina, Espanya i Grècia. Concretament, programes educatius sobre ciber-activisme i mobilització per al canvi social amb grups noviolents clau d’Europa i la regió MENA.
El projecte treballa en la promoció d’una solidaritat regional i amb una estratègia a través de:
- La identificació de prioritats, desafiaments i lliçons apreses de les experiències dels països, alhora que augmenta la comprensió i el diàleg entre ells.
- Definició d’un “pla de ruta” comú de cooperació entre els grups amb activitats de coordinació concreta, formació i investigació/reflexió.
Contraparts del projecte: Foundation for Future, Peace Action Training, Research Institute-PATRIR, Beyond Reform & Development, I-WATCH, Nonviolence Network in the Arab Countries, IKV Pax Christi, Popular Struggle Coordination Committee, Un Ponte Per…, Permanent Peace Movement.
Persones beneficiàries: Antigues organitzacions de la societat civil, experts/es i investigadors/es, organitzacions internacionals, periodistes, grups polítics interessats en la transició democràtica, grups minoritaris i organitzacions de dones de la regió MENA i Europa.
Financiat per: Anna Lindh Foundation